Rolgordijn

Rolgordijnen zijn leverbaar in allerlei soorten en maten, hand bediend of elektrische. Wij werken met een fabriek die zelf produceren en die ook bijna alle stoffen op voorraad hebben liggen. Mooie luxe afwerking d.m.v. steunen, onderlat en ketting in kleur. Vraag naar de mogelijkheden. Er zijn diverse soorten rolgordijnen, zoals cassette rolgordijnen, fasciarolgordijnen. 

Standaard

Een rolgordijn is leverbaar op verschillende buisdiktes. De dikte van de buis is afhankelijk van de grootte van het rolgordijn. Hoe groter het rolgordijn, hoe groter de buis. Verkrijgbaar in buisdiktes van 32 mm, 40 mm & 45 mm. Voor elektrische rolgordijnen leveren wij 35 mm, 40 mm & 55 mm.

Er zijn diverse opties mogelijk bij een rolgordijn. Hieronder lichten we er een aantal toe.

Contra rollend

Bij een rolgordijn dat contra rollend is rolt de stof aan de voorzijde van de buis af, waardoor de afstand tussen het glas en het rolgordijn groter wordt.

Zijgeleiding

Rolgordijnen kunnen voorzien worden van spandraadzijgeleiding. Er wordt dan gebruik gemaakt van een rechthoekige onderlat. In de eindkapjes van deze onderlat worden zijgeleidingsoogjes geplaatst waar de spandraden doorheen lopen.

Kiep-/kantelraamsteunen

Deze steunen zijn leverbaar voor hout, aluminium en kunststof. Bij houten ramen kan er vrijwel altijd geschroefd worden, maar bij kunststof en aluminium mag dit niet altijd. We hebben daarom steunen die u niet hoeft te schroeven.

Schulpranden

Bijna alle rolgordijnstoffen kunnen geleverd worden met een schulprand. U kunt kiezen uit een rolgordijn met schulp in dezelfde kleur, een rolgordijn met schulp in afwijkende kleur, maar ook uit een rolgordijn met een dubbele schulp in twee kleuren.

Kettingen, steunen en onderlatten

Om een rolgordijn uniek te maken kunt u zelf kiezen uit allerlei kleuren en soorten onderlatten, kettingen en steunen. Kettingen zijn leverbaar in kunststof in de kleuren wit, crème, grijs en zwart. In metaal zijn ze leverbaar in chrome, zwart chrome, brons en RVS. Rolgordijn steunen zijn te leveren in wit, crème, lichtgrijs, antracietgrijs (alleen 32mm en 40 mm) en zwart.

We hebben diverse onderlatten in het assortiment. Een rolgordijn wordt standaard geleverd met een gestikte zoom.

 

Montageprofiel

Rolgordijnen met bovenbuis 32 mm, 40 mm en 45 mm kunnen geleverd worden met een montageprofiel. Dit profiel wordt gemonteerd met clips welke achter het profiel vallen.

Rolgordijnen in Prestigekap

Een rolgordijn kan geleverd worden met de cassette van een Prestige rolgordijn. Op dit moment hebben we vijf standaard kapkleuren en acht ‘Crystal’ kapkleuren in onze collectie. 

Fascia systeem

Een fasciarolgordijn is een rolgordijn wat in opgerolde toestand is ‘opgeborgen’ in een nagenoeg gesloten sierkoofsysteem. Het is een cassettesysteem zonder zijgeleiders. Het systeem is van stevig, wit gelakt aluminium met witte kunststof zijkappen en een ketting (wit, chrome of brons).

Het rolgordijn is voorzien van een sluitprofiel aan de voorzijde. Deze kan wit gelaten worden, maar kan ook bekleed worden. Dit kan met dezelfde kleur stof als het rolgordijn, maar is ook mogelijk met elke andere rolgordijnstof.

U kunt ook kiezen voor een elektrisch fasciarolgordijn.

Perfect-fit systeem

Het Perfect-Fit systeem is de oplossing voor kozijnen waarin niet geboord en geschroefd mag worden. Heeft u aluminium, kunststof of houten kozijnen waar het glas met rubber is gemonteerd? Het Perfect-Fit systeem biedt dan een oplossing voor montage van uw rolgordijnen..

Vrijwel ieder raam en elke deur die van dubbel glas gemaakt is, heeft de mogelijkheid om het Perfect-Fit systeem toe te passen. De montageclips worden tussen het glas en het rubber aangebracht en het frame met raamdecoratie wordt op deze clips geklikt. Het frame komt deels over de voorzijde van de sponning en geeft een extra afsluiting aan de zijkanten van uw raamdecoratie.

Er zijn verschillende sponning dieptes waarin kozijnen geleverd worden. De montageclips van het Perfect-Fit systeem zijn afgestemd op de maten: 18, 20, 22, 24, 28, 30, 34, 38, 42 en 50 mm. De minimale diepte dient 18 mm te zijn.